Tvrtka Hemon d.o.o., 43. istarske divizije 22a, 51211 Matulji (u daljnjem tekstu Tvrtka) poštuje Vašu privatnost, te se obvezuje na zaštitu Vaših osobnih podataka. Prikupljanje i čuvanje podataka izvodi se u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Zaštita osobnih podataka – općenito

Tvrtka poštuje Vašu privatnost i sigurnost Vaših osobnih podataka. Prikupljanje, korištenje i obrada Vaših osobnih podataka provodi se u skladu s ovom Politikom privatnosti te odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugih važećih propisa primjenjivih u Republici Hrvatskoj, koji uređuju zaštitu osobnih podataka. Jamčimo korisnicima naših usluga da ćemo sve osobne podatke tretirati kao povjerljivu informaciju i poslovnu tajnu.

Ovom Politikom privatnosti uređuje se način postupanja s osobnim podacima kojima Tvrtka pristupi putem rezervacijskog sustava ili kontakt formulara odnosno putem pojedinih usluga Tvrtke, danih na korištenje gostima, a posredstvom kojih je Tvrtci omogućen pristup osobnim podacima.

Osobne podatke prvenstveno prikupljamo radi:

 • što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit
 • osiguranja pružanja i plaćanja tražene usluge
 • naše interne statističke obrade podataka

Tvrtka jamči da će se prikupljenim podacima koristiti samo u navedene svrhe.

Podaci pokriveni sustavom Politike zaštite osobnih podataka (Politike privatnosti):

 • Ime, prezime, prebivalište, datum rođenja, osobni identifikacijski broj, broj osobne iskaznice ili drugog identifikacijskog dokumenta, državljanstvo
 • Podatke o vašem boravku, uključujući i podatke o objektu u kojem ste odsjeli, datum dolaska, datum odlaska, kupljene proizvode ili usluge, informacije o vašim preferencijama kod usluga (tip sobe i sl.)
 • Dodatne informacije o vama koje možemo primiti od trećih strana s kojima poslujemo (npr. agencije, tour-operatori)
 • postupku plaćanja ili osiguranja plaćanja
 • ostali podaci koje nam napomenete, a želite da ostanu tajni

Vrijeme trajanja Politike privatnosti

U trenutku dostavljanja Vaših podataka, Vi pristajete da Vas kontaktiramo i ulazite na našu mailing listu – trenutak ulaska jest Vaš izričit pristanak na kontakt. Zaštita privatnosti Vaših podataka trajna je, a u svakom trenutku možete tražiti isključenje s naše mailing liste. Nakon toga, podaci se više ne koriste od strane Tvrtke.

Sadržaj Politike privatnosti

Vašu e-mail adresu i ostale podatke ne prodajemo, ne iznajmljujemo, niti stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka, jer je to protivno našoj politici o privatnosti. Tvrtka drži se stroge politike „no spam“. Tražimo Vaše posebno dopuštenje ako želite da Vas kontaktiramo glede specijalnih ponuda i akcija. Tvrtka ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena čim prije.

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni, te ih koristimo isključivo za potrebe pružanja gore navedenih usluga. Ne zahtijevamo od Vas da nam pošaljete te podatke kako bismo Vam omogućili pristup na naše stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama. Podaci o Vašoj kreditnoj kartici koje ste dali koriste se samo kao sredstvo osiguranja plaćanja rezerviranih usluga i uživaju jednaku zaštitu kao i ostali Vaši osobni podaci. Nakon uredno pružene i plaćene usluge ti se podaci više ne koriste bez Vaše posebne suglasnosti.

Popunjavajući formulare na našoj stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne, te da ste u cijelosti suglasni s odredbama naše Politike privatnosti i u njoj navedenim uvjetima.

Tajnost podataka

Prilikom posjeta ovim stranicama Vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da drugim stranama nećemo otkrivati podatke koje smo zaprimili, osim u slučajevima propisanima važećim zakonom.

Upotreba “kolačića”

Kako bi se olakšalo pregledavanje naših web stranica, naš poslužitelj globalne mreže koristi „kolačiće.“ Radi se o jako malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj postavlja na računalo korisnika u svrhu praćenja odabira pojedinih jezičnih varijanti naših stranica, kao i prilikom ulaska na dijelove stranica koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke. „Kolačići“ se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo. „Kolačići“ koje naš web poslužitelj postavlja brišu se automatski s Vašeg računala na kraju sesije, odnosno, onog trenutka kada napustite naše stranice. Pregled naših stranica moguć je i bez uporabe „kolačića“, ako je Vaš web preglednik tako podešen. „Kolačići“ ne čitaju podatke s Vaših diskova niti podatke koji sadrže „kolačiće“ drugih poslužitelja zapisanih na Vašem disku.

Elektronska pošta

Kada nam šaljete elektronsku poštu (e-mail) s osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati, bilo putem e-mail poruke s pitanjem ili komentarom, ili putem obrasca koji nam dostavljate elektronskom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva.

Sigurnost podataka

Radi sigurnosti podataka na ovoj adresi, te kako bismo osigurali da ova usluga bude pristupačna svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi softver koji prati posjete na mreži te prepoznaju neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.

Traženje određenih osobnih podataka

Tvrtka ne može davati osobne podatke drugim korisnicima (trećim osobama) bez Vaše suglasnosti i, ako je to potrebno radi obavljanja poslova u okviru zakonom utvrđene djelatnosti tih korisnika temeljem čl. 11. Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Kontrola podataka

U svakom nam se trenutku možete obratiti radi pregleda svojih osobnih podataka, kao i radi ažuriranja, ispravka ili brisanja podataka. Do tog se trenutka u navedene svrhe koristimo Vašim starim podacima.

Pružanje usluga interneta i web poveznice

Vaša uporaba internetske usluge u Tvrtci je podložna uvjetima uporabe i pravilima o privatnosti pružatelja internetske usluge.

Naša web stranica može sadržavati poveznice na web stranice trećih strana. Tvrtka nije odgovorana za prikupljanje i uporabu podataka od strane tih trećih strana.

Sustav video nadzora

U našim prostorima, kako unutar objekta tako i na vanjskim površinama, kao naš legitimni interes koristimo sustav video nadzora radi:

 • Zaštite sigurnosti gostiju i zaposlenika koje se iz bilo kojeg razloga nađu u našem prostoru
 • Kontrole svih ulaza objekta radi smanjenja izloženosti zaposlenika razbojstvima, provala krađe i sličnih događaja
 • Zaštita imovine restorana, te sprječavanje neovlaštenih ulaza u prostore restorana

Do automatskog brisanja snimki dolazi u za to propisanom zakonskom roku, a pristup video nadzoru imaju samo ovlaštene osobe.

Kontakt

Dodatne informacije o zaštiti podataka i politici privatnosti Tvrtke možete zatražiti na zlatno-krilo@zlatno-krilo.hr. Kristina Braut je osoba zadužena za zaštitu osobnih podataka.